Utánpótlás Figyelő

Magyarországon is keresik a következő Messit – Barça Academy Hungary

2021. május 08. - Studium Projekt

Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, Pique, Fabregas, Puyol, Valdés, Jordi Alba, Sergi Roberto, Krkic vagy éppen Guardiola. Mindannyian a La Masia növendékei, majd világsztárok. Minek köszönhetik sikerüket? Annak a magas színvonalú műhelymunkának, amely a Barcelona akadémiáján működik. Ezt a szakmai tudást kezdték elhozni hazánkba is.

Kép forrása: https://fcbacademy.hu/hirek/item/41-regeneracio-fontossaga-a-mindennapi-eletben

2019-ben indult el az FC Barcelona magyarországi akadémiája Farkas Balázs (korábbi válogatott játékos) igazgató vezetésével, amely nagy népszerűségnek örvend. Nem is csoda, hisz a katalán együttestől érkező szakemberek figyelik az itt edződő fiatalokat, akiknek elővásárlási joguk is van a kiszemelteket Barcelonába igazolni.

Az utánpótlás központ, mely ötvözi az FC Barcelona értékeit, sportfilozófiáját egy magas színvonalú képzési stratégiával. Az itt nevelkedő fiatalok a futball szenvedélye mellett megtapasztalhatják a versenyzés izgalmait is.

A Barça Academy nemzetközi színvonalú hazai labdarúgó utánpótlás klub, mely az FC Barcelona együttműködésével jött létre. Egyediségük abban rejlik, hogy a világ több tájáról érkező innovációt és tudást hasznosítanak, köszönhetően a klub hátterének. Az akadémia 4-19 éves kor között képezi játékosait, és akár teljes karrier-ciklusokat képesek menedzselni.

Képzésük céljai:

  • Képzés a legmagasabb, világszintű FC Barcelona módszertan szerint
  • A labdarúgás értékeinek átültetése (oktatás, kultúra, integráció)
  • Pozitív hozzáállás kialakítása
  • Nevelés rendszeres fizikai aktivitásra
  • Motiváció kialakítása az edzésre járás kapcsán
  • Fair-Play gondolkodásmód kialakítása
  • Felkészítés sportversenyekre
  • környezet integrálása az MLSZ célkitűzéseihez

Az akadémiára jelentkezőknek részt kell venniük egy kiválasztónapon, ahol felmérik adottságaikat. Sikeres teljesítés után az MLSZ-hez bejelentett regisztrált játékosokká válnak a gyerekek. Az itt tanulókat magas kvalitású szakmai stáb fogadja széles körben (coaching-személyzet, kapusedző, dietetikus, stb.). A képzés korosztálytól függően 60-90 perc, 12 fős kiscsoportokban zajlik, játékosonként személyre szabott megközelítéssel. Fiúk és lányok együtt vesznek részt edzésen és a hétvégi játékokon. Mindemellett az akadémia lehetőséget biztosít egyéni edzésre, sport- és nyári táborokon való részvételre is.

Amennyiben szülő vagy és szívesen vinnéd gyermeked minőségi edzésekre (ahol a hangsúly nem a győzelem hajszolásán van!) feltétlen látogass el az akadémia hivatalos oldalára (https://fcbacademy.hu/kivalaszto) további információkért, ugyanis ebben a hónapban lesz a kiválasztó! Ha pedig fiatal focista vagy és érdekelne a lehetőség, ne habozz kipróbálni magad!

Kép forrása: https://fcbacademy.hu/strategia

A bejegyzés trackback címe:

https://utanpotlasfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8116526488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása